VDM

 

Jouw persoonlijke ervaringen, het optimaal verbreden van je kennisniveau met als resultaat; toewijding in ervaringsdeskundigheid of de mogelijkheid op weg naar een MBO/HBO opleiding vanuit jouw ervaring!

 

Werken Met Eigen Ervaring II staat voor verdieping na de cursus Werken Met Eigen Ervaring I. Er wordt uitgebreid ingegaan op je herstel en herstelervaringen om tot een goed herstelverhaal te komen. Naar dit verhaal wordt vaak gevraagd bij een MBO / HBO opleiding ervaringsdeskundigheid. Ook is het belangrijk dit herstelproces van jezelf goed te kennen, omdat daarmee de beoogde cliënt/klant waarmee je gaat werken beter begeleid kan worden in zijn of haar eigen herstelproces.

 

Wellicht dat de cursus WMEE II je de benodigde hulpmiddelen en bedrevenheid kan brengen.

 

WMEE II, het verkrijgen van instrumenten en capaciteiten om je ervaring in een werksituatie of verdere opleiding in te kunnen zetten.

Talrijke mogelijkheden, enkelen hieruit zouden bijvoorbeeld kunnen zijn; Een management rol, een informatieve -, of ………….

 

De cursus bestaat uit 12 dagdelen van 3 uur, je komt wekelijks bij elkaar en dat 3 maanden aaneengesloten.

Er wordt een interactieve werkwijze gehanteerd, zodat er ingespeeld kan worden op de vraag en behoefte van jou.

 

De voorbereidingstijd en het maken van thuisopdrachten is een investering van ± 10 uur per week.

 

Er wordt gebruik gemaakt van literatuur, theoretische uitleg, een gastdocent, oefeningen en huiswerkopdrachten.

 

Opbouw cursus en hoe om te gaan met de inhoud

Tijdens deze cursus wordt uitgegaan van en gerefereerd aan je eigen verantwoordelijkheid. Dit wil zeggen dat jij verantwoordelijk bent voor een ruim voldoende voorbereiding van lesstof, opdrachten en leeswerk. Voor de inhoud van de cursus is gekozen voor een duidelijke en constructief opzet, als ‘reisgids’ door de te behandelende stof en voor de eindbestemming: Het deelname WMEE II certificaat, bij voldoende (80%) aanwezigheid tijdens bijeenkomsten.

 

Doelen

Je start met de opzet en het onderhouden van een Portfolio.

Je reflecteert op je eigen ervaringen en kan ervaringen bewust vertalen en integreren als ervaringsdeskundige. Je hebt inzicht in wat de competenties zijn van een ervaringsdeskundige en kunt hierin eigen leerdoelen formuleren. Je krijgt kennis en inzicht in de basisprincipes van communicatie. Je oefent met luistervaardigheden, vragen stellen en in het geven van feedback. Je hebt inzicht in de oorzaken van weerstand, uitingen van weerstand en oefent in het adequaat omgaan met weerstand. Je hebt inzicht in het proces van herstel en veranderingen. Je kunt jouw herstelverhaal presenteren en kunt tevens presenteren wat jij geleerd hebt en de betekenis daarvan.

 

Toelatingscriteria

Certificaat van de cursus Herstellen Doe Je Zelf en Werken Met Eigen Ervaringen I.