VDM

Vrijwilligers

Hoe is VDM geformeerd?

Hallo jij, mijn levensloop heeft mij 14 jaar geleden op het idee gebracht om VDM op te richten met het doel mensen te ondersteunen in hun eigen proces.

 Lang geleden ben ik in zorgland beland en door een heel traject van professionele hulpverlening gegaan. Daar ondervond ik dat de aangeboden hulp voor mij niet genoeg bleek om mijzelf te hervinden. Ik heb veel kennis over mezelf en over ervaringsdeskundigheid opgedaan binnen het HEE-Team (Wilma Boevink). Ben door heel Nederland en België gereisd als HEE-docent en als coach/counselor on the job om trainers en professionele hulpverleners binnen zorgland op te leiden. Maar ook terug naar de schoolbanken om mijn diploma’s te behalen teneinde die goede coach en counselor te kunnen zijn.

Het roer ging om, heb veel mensen ontmoet en ervaren dat ik daardoor veel beter in mijn vel kwam te zitten. Herkenning en erkenning, het delen van mijn belemmeringen waren voor mij de reis terug naar hoop en geloven in mijzelf.

Elke situatie, vraagstuk of onderwerp is anders, want jij en ik zijn uniek, maar je maakt wel verbinding met elkaar en dat is het punt binnen onze organisatie.

Ik heb een liefdevolle, begripvolle en gemoedelijke wachtruimte gecreëerd omdat je bij de professionele hulpverlening vaak langdurig op een wachtlijst komt te staan.

Of wil jij uitgedaagd worden om zelf de regie te nemen in jouw eigen functioneren?

Heb je interesse om je te specialiseren tot ervaringswerker, dan kunnen we je een mooi pakket cursussen aanbieden? Wil je terug naar school voor een reguliere opleiding MBO of HBO (bijvoorbeeld social worker) dan zijn de criteria HdjZ (Herstellen doe je Zelf en WMEE I (Werken Met Eigen Ervaring I)?

Jouw groei, op alle levensdomeinen, staat bij ons centraal. Want VDM betekent: Voor (jou) Door (jou) Met (jou), en dat is precies wat we doen!   

Beste jij, ik ben Adriënne Jongenelis en werk samen met VDM sinds 2016. Ik ben indertijd uitgenodigd door een vrijwilliger voor de open dag en ben blijven plakken. Om deze organisatie beter te begrijpen ben ik de cursus Herstellen doe je Zelf gaan volgen. Nadat deze met getuigschrift was voltooid werd ik heel nieuwsgierig en ben gebleven. Ondertussen heb ik alle cursussen gevolgd en met certificaat afgerond. Intussen ben ik trainer van een aantal cursussen en bij andere de co-trainer. Ik ben inmiddels ook een Reiki master, en begeleid energetische cursussen (Intuïtieve Ontwikkeling & Reiki). Heb me toegespitst als Metamorfose therapeut (Blokkades wegnemen) en spiritueel medium in opleiding. Verder coördineer ik het project “Hart onder de riem Kaarten” (Kaartjes maken en versturen voor de Ouderen zorg en hun teams, Ziekenhuizen (medewerkers en vrijwilligers) en eenzame mensen). Voor mijn gezin heb ik leren bewegen en omgaan met het autismespectrum (dochter en man), VDM biedt mij hierin ruimte en ondersteuning. Door deze handreikingen sta ik steviger in het leven en heb veel meer vertrouwen in mijzelf gekregen, maar ook voor de problematiek van mijn dochter en man. Mijn doel binnen VDM is om mensen op een breed vlak te begeleiden in zijn of haar proces en door mijn eigen ervaring hier een steentje aan kan bijdragen.

Hoi, ik wil me graag aan jou voorstellen. Ik ben Lenie Broere en ben een trainer in opleiding. Heb de weg naar VDM gevonden, was namelijk op zoek naar een organisatie waar ik me verder kon ontwikkelen. Heb niet op de makkelijkste levensroute gekuierd. Ben VDM binnengestapt en voelde me meer dan welkom. Ze hebben me ontvangen met zoveel liefde en bemoediging. Mijn start was de cursus Intuïtieve Ontwikkeling en deze gecertificeerd afgerond. Herstellen doe je Zelf, de eerste maal als deelnemer en de 2de keer om naar het trainerschap door te groeien. Momenteel bezig met de Reiki cursus I en II afgerond en eind van dit jaar Reiki III voltooien en dan ben ik Master. De Mindfulness training en de Lenormandkaarten ben ik nu aan het volgen. Wat is mijn traject is tot nu toe ontzettend leerzaam, fijn maar vooral heel erg warm! Er wordt naar mij geluisterd en ik word terzijde gestaan om mijzelf te kunnen zijn. Mijn doel binnen VDM is om nog meer op mijn pad te komen en mijn belevingen met andere te kunnen delen. Deze enorme gastvrijheid gun ik jou ook!

Hallo jij; ik ben Joke Groenenveld. Op een open dag via een vrijwilliger ben ik bij VDM beland en niet meer weggegaan. Sinds ik hier mijn passie en talenten uitvoer voel ik me goed, thuis en word ik dagelijks met open armen ontvangen in een vertrouwde sfeer. Ik mag mij hier verder ontwikkelen en altijd mezelf zijn en ‘mijn’ ding doen. Door een wake-up call werd mijn spirituele pad zichtbaar. Enkele van mijn specialisaties zijn: energetisch werken, waaronder sjamanistische healing, meditatie klankschalen, drumcircle etc. Maar begeleid ook de meest uiteenlopende workshops bijvoorbeeld orgonite. Intern heb ik een aantal cursussen gevolgd, ben met Herstellen doe je Zelf begonnen en verdergegaan met Werken Met Eigen Ervaring 1 & 2. Heb hier zoveel van geleerd, met name de handvatten om mensen nog beter te kunnen coachen. Uiteindelijk ben ik op mijn plek en is dit wat ik wilde en wat ik nu doe. Wil mijn ervaring en kennis graag met jou delen.


Goedendag iedereen, mijn naam is George van den Berg en ben 57 jaar. Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van PTSS en CPTSS door extreme verwaarlozing als kind, waar ik inmiddels grotendeels van hersteld ben. Ik ben bij VDM gekomen omdat dat voor mij het dichtste bij was, en ben hier gebleven vanwege de onvoorwaardelijke waardering en acceptatie waarmee iedereen hier ontvangen wordt. Bij VDM heb ik de cursussen Herstellen doe je zelf, Werken met eigen Ervaring 1 & 2, Fotovoice en Mindfulness gevolgd. Inmiddels ben ik ook gediplomeerd Coach/Counselor, en op dat gebied zie ik een toekomst voor mezelf bij VDM. Inmiddels ben ik ook met veel plezier begonnen bij VDM als Coach. Voor mij draait het allemaal om begrip, ik wil vooral begrip uitdragen, ervoor zorgen dat cliënten zich begrepen en gehoord voelen.