VDM

Over Ons

Wij zijn wij?

Wij als VDM herkennen de behoeftes/kansen. Wij hebben in 2010 het initiatief genomen tot oprichting van Stichting Voor Door Met. VDM is een stichting die continu bezig is met een inspirerend leerprogramma te ontwikkelen en uit te voeren,  waarin we met elkaar en van elkaar leren en samen werken aan de realisatie van herstel. Voor het herstelconcept worden in samenwerking met ervaringswerkers doorlopend nieuwe gereedschappen en richtlijnen ontwikkeld. De rode draad in dit proces is: kijken naar de kwaliteiten die er zijn, in plaats van naar dat wat er niet is, luisteren naar de wensen, geloven in de eigen kracht, gebruik maken van ervaringsverhalen die inspireren en hoop geven, aanmoedigen van zelfmanagement, meedenken over vrienden, contacten en organisaties die hierbij belangrijk zijn. In dit proces is het nodig om “Out of the box” te durven denken. Zelfreflectie, elkaar bevragen hoe je de dingen doet en waarom je ze zo doet! VDM levert maatwerk, zij brengt de echte vraag en het antwoord daarop bij elkaar, door middel van advies, voorlichting, training en het geven van diverse cursussen. Wij bieden deze zowel intern als extern aan.

Intervisie

Om de kwaliteit van de cursussen te bewaken en te zorgen voor een goed contact tussen de begeleiders onderling, wordt intervisie georganiseerd.
 

Wat is Intervisie?

Intervisie is een manier, een zelfhulp methode, om je eigen deskundigheid en kennis te verhogen door middel van georganiseerde gesprekken met mensen die werkzaam zijn in hetzelfde vakgebied.
 

Hoe gaat intervisie in zijn werk?

Intervisie begint met het samenstellen van een intervisiegroep. Stel jij gaat je bezig houden met bijvoorbeeld het begeleiden van de cursus Herstellen doe je Zelf en loopt tegen een aantal zaken aan is er een mogelijkheid deze door te spreken met vakgenoten.
 

Voor wie is intervisie geschikt?

Intervisie is geschikt voor iedereen die wil leren van andere mensen. Om jouw eigen, eenzijdige, mening te toetsen aan anderen levert je een schat aan kennis en inzichten op. Lessons learned en valkuilen van anderen neem je mee terug naar je werkplek.
 

Het intervisie gesprek

Voor elke intervisie dien je een aantal spelregels op te stellen. De volgende spelregels zijn de minimale set: Intervisie is niet vrijblijvend; Vertrouwelijkheid: Wat wordt besproken door een intervisiegroep blijft binnen die groep; Respect: Er bestaan geen domme vragen of meningen. Je mag het natuurlijk oneens zijn met elkaar en daar argumenten voor aandragen.