VDM

KLANKMEDITATIE

Wat is klankmeditatie?

Klankmeditatie is een vorm van mediteren waarbij de klanken en trillingen van de instrumenten native instrumenten die je helpen om uit je hoofd te raken. Om gewoon eens even te Zijn. Los te laten zonder inspanning. De geleide meditatie is als het ware een reis naar binnen, aan de hand van een verhaal dat Elisabeth vertelt. De klankschalen bereiden je daarop voor en versterken het effect. De combinatie van klank en meditatie zorgt voor intensere beleving en diepe ontspanning.

Een klankmeditatie laat je in stilte de klanken van klankschalen, gong en diverse andere native instrumenten bij je binnen komen. Deze instrumenten worden in de ruimte zacht bespeeld. Ver weg, dan weer dicht bij. De klanken brengen ontspanning. De trillingen voelen, die voor rust kunnen zorgen. Een gevoel van welbehagen. Bij jezelf komen. Kortom een meditatief moment voor jezelf.

Hoe moet je je een klankmeditatie voorstellen?

Je zit of ligt lekker op een matje, comfortabel met kussens en een warm dekentje. Het licht is gedempt. Je geeft je over aan de rijkdom van klanken. De trillingen van de klankschalen en andere instrumenten zetten iets in beweging in je lijf. Dat maakt een klankmeditatie tot een ervaring die helend werkt op lichaam en geest. Langzaam zak je als het ware uit je hoofd. Je raakt in een andere staat van (bewust)zijn en laat je nu gemakkelijk meevoeren in de geleide meditatie.