VDM

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Epoxy Gieten

oktober 22, 2022 @ 1:30 pm - 4:00 pm

De mogelijkheden met epoxy

Er zijn heel veel mogelijkheden tot het werken met epoxy. Je kunt hierbij denken aan huishoudelijke artikelen die je iedere dag gebruikt, zoals schaaltjes of serveerplanken.

Maar ook gewoon iets moois zelf verzinnen, bijvoorbeeld met schelpen die je daarna ingiet en hard laat worden is echt heel vet. Het is sowieso heerlijk om lekker creatief bezig te zijn met allerlei dingen in je hoofd. Ik vind het ook super ontspannend en het resultaat zijn een paar hele mooie dingen die ik zelf heb gemaakt.

Kleine én grote projecten

Je kon ook preciezere dingen maken, zoals kleine sieraden en allerlei andere kleine projecten. Er was ook een groot project, zoals een tafel van een nieuwe toplaag voorzien!

Aan het eind van deze cursus voor beginners ging ik niet alleen naar huis met een prachtig stukje werk, maar ben ik ook in staat zijn thuis meer dingen te maken voor mezelf. Ik kan nu bijvoorbeeld een origineel cadeau maken of dingen online gaan verkopen. De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos.

 

Wat heb ik allemaal geleerd

Ik heb geleerd waar kunsthars of epoxy vandaan komt. Ook werd er verteld over de gezondheid en veiligheid tijdens het werken en waarvoor je moet uitkijken. Daarna hebben we geleerd over het voorbereiden en mengen van de bestanddelen.

Door de cursus heb ik kennis opgedaan van epoxy kunsthars en inzicht in de methoden en mogelijkheden. Het is ontzettend inspirerend om mee te werken! Ik heb prachtige, zelfgemaakte stukken gemaakt waar ik echt trots op ben.

En ik heb geleerd dat er veiligheidsprocedures nodig zijn bij het omgaan met hars. Verschillende artistieke harstechnieken zijn aan de orde geweest, net zoals inkleuren en inbedden van technieken en materialen. En uiteindelijk het schuren, polijsten en afwerken van mijn werk. Super!

Ben je geïnteresseerd om aan deze workshop zelf deel te nemen, kun je met een klein project beginnen. Het maken van een transparante onderzetter waarin je kunt ervaren wat het is en welke items die blijvend zichtbaar zijn voor jou kunnen betekenen.

Vul dan het contact formulier in en we nemen contact met je op!

Gegevens

Datum:
oktober 22, 2022
Tijd:
1:30 pm - 4:00 pm