VDM

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bloemen Seance

november 12, 2022 @ 1:30 am - 4:30 am

De term seance komt nog vanuit de periode dat men bijeenkomsten hield om contact te leggen met de geesteswereld. Door de jaren heen is daarin natuurlijk veel veranderd. Het was toen voorbehouden aan occulte groepjes die zich bezig hielden met contact leggen met overledenen en tafels lieten zweven.

Toch zijn die astrale ervaringen belangrijk geweest voor de hedendaagse spiritualiteitbeleving. Mijn eigen eerste schreden op dit pad waren ook in die context. Om die ervaringen in ere te houden, gebruik ik dan ook nog steeds de term seance.

Wat een bloemenseance inhoudt, is het volgende: alle aanwezigen brengen bloemen mee die zij mooi vinden en vanuit liefde plukken of kopen. Door de vorm en kleur van dit natuurlijk materiaal, een expressie van moeder aarde, als symbolen te gebruiken, kan spirit boodschappen doorgeven.

Net als in dromen en in bijvoorbeeld Tarot is symboliek de universele taal voor spirituele communicatie. Hiertoe worden diverse bloemen uit de boeketten samengevoegd en krijg je dat mee naar huis. Je neemt de energie van de boodschap mee om te integreren.

Vanuit sjamanistisch oogpunt worden zo de beneden- en bovenwereld met elkaar verbonden.

Als medium breng ik de boodschappen over aan degene waarvoor die bedoeld is. Het kan een aanwijzing zijn, een groet, een heling. Alles hangt af van wat de spirituele wereld over wil dragen.

Gedurende de sessie ben ik zelf in een andere staat van zijn. Soms is dat heel zwaar. Niettemin is het prachtig werk dat ik vanuit liefde doe en waar velen bij gebaat zijn.

 

Bloemen hebben elk een andere betekenis, maar ook de kleur van bloemen staat voor iets.

Witte bloemen worden veel gebruikt en staan voor puur-, rein-, fris-, zuiver- en helderheid en eenvoud. Maar ook voor stilte, licht, kalmte, onschuld, natuurlijke liefde, volmaaktheid en vroomheid.

De symbolische betekenis van gele bloemen is energie, activiteit, groei en kracht. Het past bij een liefdevolle persoon, die straalt van vreugde en vrolijkheid. Geel staat ook voor warmte, zon, lente of een nieuw begin.

Bloemen in de kleur oranje symboliseren vrolijkheid, warmte en gezelligheid, maar ook zaken als optimisme, plezier, kracht, vitaliteit en energie. Oranje past bij extravertie, aandacht, beweging, sportiviteit en feestelijkheid.

Bent u hartstochtelijk, heeft u veel levenskracht, staat u voor liefde romantiek, warmte zwoelheid en verleiding? Bent u een actieve, daadkrachtige persoon die van decadentie, stijl en luxe houdt? Dan passen rode bloemen bij u.

Een dame of heer die voor roze bloemen kiest, is romantisch teder, zacht en teer. Ook past de kleur bij blijdschap, geboorte en onschuld.

Paarse bloemen symboliseren waardigheid en voorbereiding, maar eveneens ernst en rouw.

Purper is een kleur die symbool staat voor macht waardigheid en hogere macht.

Kies je voor blauwe bloemen, dan past dat bij onschuld, ruimte en eeuwigheid. Het is een Mariakleur.

Jong leven en vruchtbaarheid, dat is waar groen voor staat. Maar ook voor vrede welvaart en hoop.

 

  • Ik pak een bloem op mijn gevoel.
  • Sluit mijn ogen en probeer te voelen welke energie het uitstraalt.
  • Is het een boodschap, dan is dat het eerste wat erbinnen komt ik hardop benoem.
  • Zie ik beelden dan beschrijf ik wat ik zie of ruik.

Daarna ga ik de bloem bekijken.

  • Kleur
  • Soort
  • Hoeveel blaadjes zitten er aan de steel?
  • Is de bloem of steel gaaf?
  • Zijn er blaadjes geknakt?

Alles heeft een betekenis.

Wil jij ervaren wat een seance voor jou kan betekenen, vul het contact formulier hier in en wij nemen contact met je op. 

Gegevens

Datum:
november 12, 2022
Tijd:
1:30 am - 4:30 am